måndag 20 september 2010

vart är medmännskligheten?!?

I värmland är just nu den största lokalnyheten om en Hagforsfamilj, jag antar att denna nyhet inte har nått ut till resten av Sverige.

Denna Hagforsfamilj består av en ryska och hennes dotter som går i skolan, en afrikan (kommer inte ihåg från vilket land) och sen deras två gemensamma små barn (2 år och 10 månader). Denna familj har inte fått uppehållstillstånd och nu i veckan blev mamman och hennes tre barn hämtade och skickade till Ryssland. Pappan i familjen var inte hemma när polisen kom och fick bara ett sms, han fick inte ens säga hej då och kommer med all största sannorlikhet aldrig få se sina barn igen.

Det här är så fruktansvärt så man bara vill gråta. Hur är det möjligt, år 2010? Får man va så känslokall, kunde man inte inväntat honom åtminstonde. Kunde han inte få tagit farväl av sin familj. Hela Hagfors har ju protesterat mot detta och utvisningen har blivit uppskjuten men nu i veckan blev det alltså av. Tillochmed Hagfors kommun var beredda att betala själva för familjen, ge dom en lägenhet om det var det som behövdes.

Det är sånt här som kan få mig att vilja bryta mot lagen och gömma flyktingar. Det spelar ingen roll hur olagligt det än är. Jag förstår inte vem det är sånna här beslut? Är dom som sitter på migrationsverket så omännskliga?

Inga kommentarer: