söndag 5 september 2010

en liten gåva från mig till dig...

Hur köper man nått personlig till nån man inte känner personligt?

Jag fick en ljuslykta av kommun (min chef) när jag blev uppsagd men det kändes mest falskt. Jag skulle kunna ge den där ljuslyktan till bättre behövande.

"jaha tack för att du slavat skiten ur dig i 1½ års tid, nu har vi ingen användning av dig längre eller jo det har vi ju så stanna gärna som timvikarie och skaffa dig inte ett annat jobb men här får du en ljuslykta iaf!"

Så det känns ju B. Men jag vill köpa nått fint till en jag inte känner, till en som betytt otroligt mycket för mig dom senaste två år en och förmodligen kommer betyda nått hela mitt yrkesverksamma liv, men som jag inte alls känner. Jag vet nästan ingenting om henne.

Snart, väldigt snart är jag klar med min undersköterskeutbildning. Min lärare, Lena, har hela tiden verkligen stöttat mig. Trots att jag varit sjukt tungt periodvis, både yrkesmässigt och privat. När jag velat skita i alltihopa har hon tvingat mig att tänka efter en gång till innan jag hoppat av. Även om jag så nästan släppar mig i mål (snart) så står hon där vid sidan av mållinjen och skriker "kom igen nu, Lisa. Du orkar hela vägen fram!"

Jag förstår väl att hon får en massa sånna här presenter för alla andra hon hjälpt före och vid sidan av mig. Därför skulle det lika gärna kunna vara nått som hon kan förbruka, typ lyxig lotion eller handgjorda praliner.

Det här är det jag vet om henne, hon är typ 55 år (gissar jag), jobbar som lärare, pluggar på universitetet och dessutom är hon sjuksköterska i botten så hon rycker in som det ibland (tex vid massvaccineringen mot svininfluensan), hon cyklar året om och är så där superhurtig. Hon har gått in i väggen en gång och varit sjukskriven för det och förra året var hon på väg igen. Det är så mycket jag vet! Ja, och att hon är en otroligt varm och omtänksam människa.

Så ge mig lite tips och förslag...

2 kommentarer:

Sara sa...

Oavsett om man känner personen eller inte så blir det ju personligt om DU lägger ner tid och energi på presenten. Jag menar, även om hon skulle älska rosor så blir ju inte presenten personlig bara för att du köper en bukett rosor på Pressbyrån utanför hennes jobb...liksom!

Så mitt förslag är att ge något som visar att DU ansträngt dig för att ge henne en present som verkligen säger "TACK". Och vad det är är ju lite knepigare...men du kanske kan baka nåt? Göra egna praliner? Scrapbooka nåt fint kort? Hon kommer definitivt bli ASGLAD (även om hon typ är allergisk mot choklad, det är liksom tanken och ansträngningen som räknas)

Puss!

Anonym sa...

Tycker du är inne på helt rätt spår med nån vardagslyxsak. Om hon är nå matintresserad kan du ju kanske köpa nån fin olivolja o vinäger.. Men jag tycker du ska lägga mest krut på vad du skriver i kortet. Även om hon hjälpt många före dig, så kommer det värma otroligt mycket att se att hon hjälpt just DIG.