fredag 18 februari 2011

sopsortering

Jag utgår i från att alla mina läsare är förnuftiga människor som sopsorterar, men vart drar ni eran gräns?

Kladdiga youghurtförpackningar? Sånna man måste skölja tusen gånger för att de ska bli rena och inte lukta apa. Jag är så kluvna vad det gäller dem, är det värt att slösa så mycket vatten för att förpackningen ska hamna rätt. Jag gör det typ varannan gång, för jag vet inte vad som är bäst.

Toapappersrullar? Bär ni ut rullen när den är tom från toaletten och lägger den i sorteringen? Eller hamnar den i sopkorgen på toan? Det är också en sån där varannan gång för mig. Beror på humör.

Tampongkartongen och plasthöljet till tampongen? Det är både pappersförpackningar och plastförpackning. Det känns lite så där av nån anledning, men varför inte egentligen. Men det känns som om man går för långt.

Schampooflaskor? De är ju egentligen lika kladdiga som en filkartong men det känns inte lika slösigt när man sköljer den eftersom man ändå duschar i vattnet. Det är ju bara vatten som ändå skulle passera, så de sorterar jag.

egentligen kan man fundera över detta i all oändlighet. Jag lever ju med en karl som sopsorterar när han känner för det och det är verkligen inte så att jag går efter honom och kollar soporna (om jag inte ser en mjölkkartong, som jag verkligen stått och sköljt och plattat till åka ner i vanliga soporna, då är jag där och plockar upp den)

4 kommentarer:

Sara sa...

Alltså jag måste bara älska din fantastiska bloggdiskussioner! ÄLSKA! Mina åsikter är:

Yoghurtförp: slänger jag i soporna. Endast på grund av att det kommer lukta baaaajs efter bara några timmar.

Toapappersrullar: definitivt sopsorterar! Känna som ingen tvekan! Har inte papperskorg på toan heller så måste ändå gå ut med rullen...

Tampongkartong: definitivt sopsorterar! Plasthöljet eh...alltså jag sorterar bara hårdplast så den åker helt klart i soporna. (Nån enstaka gång spolar jag ner den fast då får jag fetångest)

Schampoflaska: Aaaaalltid sopsortering! (Fast jag såg imorse att Anders slängt en i soporna, men det kändes lite överdrivet att plocka upp den därifrån, nån måtta herregud!)

Mjölkpaket sorterar jag inte, och det skäms jag lite över, men dom känns som dom också kommer lukta, och så skulle dom ta sjuuuuukt mycket plats för vi (Anders) konsumerar sjuka mängder mjölk. (Och vi köper alltid 1,5liters och dom är så knöliga att vika ihop).

Sen vill jag tillägga att jag inte KAN slänga tidningar av nåt slag, jag är en manisk tidningsåtervinnare! Och glasburkar och konservburkar, jag tål inte att se dom i soporna!

..Carl-Astrid sa...

Känner mig helt skakad över att du inte sopsorterar mjölkkartonger!!! De luktar inte alls om man sköljer ur dem två gånger och låter de torka.

Sara S sa...

Jag sorterar men komposterar inte. Jag vet att jag borde göra det, men när jag bodde i korridor ledde komposteringen till likmaskar... Blä!!

Jag slänger dock fönsterkuvert... Sven (vaktisen på Pomona) gav mig en hejdundrande utskällning när fönsterkuvert låg i pappersinsamlingen och det har gett mig men för livet.

..Carl-Astrid sa...

Det brukar jag tjata på Jimmy om också, fast jag tjatar om alla kuvert!!

Va äckligt det lät!! Jo om jag hade möjlighet att kompostera så hade jag gjort det, vissa kommuner har ju typ komposthämtning precis som sophämtningen..