måndag 22 mars 2010

Måndag

Jag orkar inte hålla på och skriva vad jag äter för ingen verkar ju vara intresserad iaf... men däremot tänker jag skriva..

Startvikt: 110.4 kg
Vikt förra veckan: 108.9
Vikt nu: 107.8 kg

Har gått ner sammanlagt: 2.6 kg (och jag skiter i om det bara är vätska!!)

6 kommentarer:

M. sa...

sv: brödet smakar inte så mkt banan, det är mer en förnimmelse med en liten sötma :) har man banan på (som jag hade) framhäver man bananen i brödet.

ha en bra dag! :)

Sara sa...

Varför skiter du i det?

..Carl-Astrid sa...

För jag förstår inte varför det just är vätska och hur det kommer sig att du är så tvär säker på det!

Sara sa...

Jag har absolut ingen aning om varför man förlorar så mycket vätska när man går på såna där dieter, men det är nåt jag hört flera gånger från olika håll (oj vad trovärdig jag lät nu...not :P). Sant är iaf att den vikt du gått ner dessa två veckor är inte fett. I det här träningsprojektet jag är med i så har min personliga tränare och jag satt som som mål för mig att jag ska gå ner 2 kg fram till slutet av maj, och då pratar vi alltså om att jag minska två kilo fett. Hade det varit så lätt att man kan minska två kilo fett på två veckor så hade vi satt upp ett betydligt svårare mål :P

Jag är absolut ingen expert på näringslära och sånt (uppenbarligen :P) men jag vet iaf att den här vätskan du tappat nu, den kommer att komma tillbaka, viktminskingen är alltså inte bestående (vilket är luringen bakom alla kvällstidningsrubriker där dom skriver "gå ner 10 kg på en månad")

För att gå ner i vikt och behålla den vikten krävs rätt kost och motion, dvs. beteendeförändringar på låååång sikt. Pulverdieter och sånt kommer absolut inte fungera (så länge du inte äter dom resten av ditt liv).

Förlåt om jag låter som värsta besserwissern och glädjedödaren, det är absolut inte meningen. Men jag tycker sånt här är intressant sen jag började mitt träningsprojekt...och jag tror att det är bestående viktminskning du är ute efter, och då vill jag berätta vad jag vet :)

..Carl-Astrid sa...

Hur ska man äta då, experten?

Sen är det ju så att alla inte har PT direkt. Men jag gymmar 4-5 dagar i veckan och jag tror inte att det är bara vätska jag bränner!

Du som är så insatt borde väl veta hur allevo programmet funkar att man tar drinkarna som en kickstart för att övergå till lågkalorimat senare, det är ju uppbyggt även med poängsystem för motion osv...

Sara sa...

Jag har ingen lust att diskutera när du är så avig :)Så jag lägger ner här och önskar dig all lycka med viktminskningen (på riktigt alltså :)