onsdag 31 mars 2010

traditioner...

alla har vi olika traditioner det är väl helt klart men dom flesta liknar ju varandra...

Rent traditionellt och ursprungligen så var det väl så att griser slaktades till jul och då gjorde man skinka, grisfötter, sylta, korv, köttbullar, leverpastej osv. Medans framåt påsken fanns det inte mer än den salta sillen kvar att äta.

Men sen är det väl så att det är upp till alla familjer att göra olika, utan att bli arg på andra som har andra traditioner. Jag satt och pratade med en kollega nu på morgonen om just påskskinka och hon hade köpt sig en men det var första gången hon hade sett i affärerna till påsk, så hon fråga mig om man skulle griljera den som till jul eller vad man skulle göra med den.

Så just skinka på påsk tror jag att dom flesta familjerna inte gör. Håller helt med Sara om att man vill ha lättare och vårigare mat istället för den tunga julmaten.

Att man tycker detta är så upprörande finner jag extremt underligt och på gränsen till underhållande!!

Inga kommentarer: