måndag 13 april 2009

Sallad med chili och limegravad lax

Nu kommer ett riktigt påskrecept.

Laxen ska vara djupfryst innan man tillagar denna rätt. Blanda 2/3 delar socker och 1/3 del salt med rivet skal från en lime och röd hackad chili eller sambal olek efter smak och tycke. Gnid in socker och saltblandningen i laxen och låt den ligga tre dagar i kylskåpet.

Skiva laxen i tunna skivor. Lägg upp ruccola på ett fat och strö över hackad salladslök, skivad avokado och blodgrapfrukts filéer. Lägg laxen ovanpå salladen och dekorera med limeklyftor.

En något annorlunda påskrätt men mycket god....

2 kommentarer:

Anonym sa...

är det detta vi åt till förrätt på nyårsafton för hundra år sen?

..Carl-Astrid sa...

nja i grunden ja, men då var den sesampanerad och halstrad.. sen såg salladen lite annorlunda ut..