lördag 22 december 2007

Håller världen på att gå under? (och klimatsmart)

Året 2007 är då alla började tänka klimatsmart, tillomed jag! I jobbet har jag tänkt på det en del. Som tex. icketömbara kateterpåsar. Finns det ens någon vits med att dom inte går att töma. Istället för att det går åt en i veckan går det åt 4 om dagen. Det känns ju så klimatsmart.
På jobbet har vi börjat med soppsortering, jag sortera mjölkförpackningar som ja måste skölja ur två gånger, allt som ska sköljas fler gånger typ, fil, kräm och saft det slänger ja bara i sopporna. Vill ju inte slösa på vattnet (kan vi säga).
På mitt jobb köper dom in färdigskalad, halvkokt potatis som dom sen kokar klart. Det känns ju inte som det är så klimatsmart. Borde ju va bättre för klimatet och för ekonomin att köpa normal oskalad potatis. Skala den och koka den själv.
När jag fyllde år fick jag en liten korg med smått och gott av Sara. Jag va väääldigt nära att slänga den där korgen, men så tänkte jag den där kan jag använda igen. Jag sparade tillomed cellofanet. Nu har det blivit en liten fin fruktkorg som min kära (ironi) farmor ska få imorn.
I övrigt är jag inte så klimatsmart, jag duschar i en halvtimme, jag diskar under rinnande vatten, ja "glömmer" ofta stänga av tvn och lampan när ja går hemifrån, jag har datorn på hela dagen. Men däremot har jag inte mina element igång. Iofs hade ja väl kokats här då.

Sen till nästa fråga som man faktiskt skulle kunna tro har med det första stycket att göra: Håller världen på att gå under? Man kan ju tro det. Va nyss i centrum folk handlar som om centrum kommer bli utslaget av en atombomb imorn. Ica va som ett katsastrofområde och systembolaget finns det inte ens ord för. Vad tänker folk? "jo men om vi väntar in i det sista med att handla både julklappar, mat och framförallt sprit!!!" Det va verkligen packat med folk överallt. jag säger bara, planering! Varför planerar inte folk? Men bunkra på ni jag lovar att ica kommer ha öppet efter jul med, tillomed systembolaget kommer öppna igen. Jag är faktiskt lite förvånad över hysterin på systemet, gör folk inget annat än super under julen? Jag blir faktiskt lite upprörd över faktumet att det va mest hysteriskt där. Jag va inte ens in, jag såg det från gången bara. Jag är med på att man dricker under nyår och midsommar osv. Men fan inte julen!!! Låt bli!!!
Enda stället i hela centrum där lugnet fanns kvar var i djuraffärn, men det visste vi väl redan att djurägare är sansade människor, eller kan det va så att folk skiter i sina husdjur när dom tror världen är på väg att gå under?

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag blir uppriktigt glad när en obotlig miljöförstörare som du börjar tänka på miljön!

Alltså jag fattar att folk handlar dagarna innan jul, har man ett jobb så brukar man ju ha annat att tänka på...men liksom VISSA grejer kan man väl för fan ta efter jobbet nån dag, typ systemet...sick sick people.