söndag 9 november 2008

Dagens middagstips!!

Ungsstekt kyckling
Ställ fram en klump smör en bra stund innan det är dags att laga mat så det hinner bli mjukt. Sen när det är dags hackar man chili, vitlök och blandar med smöret, sen i med rivet apelsinskal, en tsk honung, salt och peppar. Gnid in kycklingen i smöret och lägg en del även innuti den. 175 grader i en timme och en kvart cirka.

Sen övet till gurkan, skiva gurka med osthyveln ner i en burk. Gör en ett-två-tre lag. ½ dl ättika, 1 dl socker 1½ dl vatten, slå över gurkan. Och sen mycket persilja. Gott som tusan med sån gurka. Ställ in i kylen så länge.

Slå av skyn från kycklingen när den är färdig, ner i en kastrull och koka upp. Häll i grädde. Koka tills den tjocknat.

Servera med kokt potatis och svart vinbärsgele. Så mumsigt..

Vill man vara riktigt husmoderlig (as I am) så plockar man bort överblivet kött från skrovet, eftersom allt inte kommer med när man trancherar. Och sen gör man en fond på kycklingbenen och skroven. Så har man en fond och kycklingbitar att göra en god soppa till lunch imorn.

Receptet nedanför på frozen cheescake finns det även en julvariant på. Byt ut cookiesen mot pepparkakor och hallonen mot lingonsylt. Det är skit gott. Men min sambo äter ju inte lingon så det blir ingen sån till jul...

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter VÄLDIGT mumsigt! Men det finns inte en chans i världen att jag ska palla göra nåt sånt avancerat...så du får gärna bjuda mig :D