lördag 22 november 2008

när jag är 70....

idag fyller Sarisens mormor 70 och därför är hon på kalas och kan inte underhålla mig på msn. Det är 48 år tills jag fyller 70. Vad vill jag och vad borde jag uppnå på dessa 48 år?

Jag vill skaffa mig en karriär, plugga mer och få det jobb jag vill ha. Det är aldrig för sent att sadla om och byta karriär. Jag tror många i de äldre generationerna är lite rädda för det, man utbildar sig till något och sen jobbar med det till pension. Jag tycker själv att så fort det blir tråkigt att gå till jobbet så är det dags att söka sig ett nytt jobb. Självklart är det ju inte skoj att gå till jobbet varje dag men i långa loppet måste det ändå vara roligt och givande att arbeta. Just nu vill jag bli specialist undersköterska, men om 15 år kanske jag vill nått helt annat. Det återstår att se. Men jag hoppas att jag ska kunna se tillbaka på mitt arbetsliv med glädje när jag fyller 70.

Jag hoppas att jag fått några barn som i sin tur fått nåra barn. Jag tror jag kommer bli en riktig bullmormor. Jag är ju det redan nu, älskar att skämma bort mina nära och kära med hembakt och god mat. Jag hoppas att jag får bo relativt nära mina barn och barnbarn. Jag kan inte svara på om jag lever ihop med någon om 48 år, jag tror inte på evig kärlek. Finns ingen anledning att kämpa om man känner att det inte går. Och jag vet av egen erfarenhet att stanna ihop bara för barnens skull är bland de dumaste man kan göra. Jag måste ju leva med mina föräldrar va olyckliga under många år, för det stannade ihop för vår skull.

Jag hoppas jag har bott i villa under medelåldern men när jag blir uppåt 70 kan jag tänka mig radhus eller liknande. Bara jag får uteplats där man kan odla lite och ha lite solstolar och sånt.

Jag hoppas att jag fått göra några ordentliga resor, speciellt till Indien vill jag åka. Mallorca i alla ära men jag vill ha lite äventyr, iaf nån gång i livet.

Jag tror inte mina livsplaner inte är några ovanliga planer men det är så jag känner, jag har inget behov att sticka ut på nått sätt........

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad jag håller med om det där att den äldre generationen verkar rädda att byta karriär! Klart att det kan vara ett problem ekonomiskt men vafan...shoot! Man ska trivas med det man gör :D

Jag tycker det är bra att inte ha några extravaganta livsplaner, det betyder att man tar livet som det kommer och tar en dag i taget...så ska det vara :)

Anonym sa...

Ja det är det verkligen! Men det är ju tur att många andra drömmar INTE blir sanna :P